Diensten / methodes

 

Coaching ter plaatse

In een prettige en rustgevende sfeer kunnen we in alle rust uw gedachten onder de loep nemen.


Coaching per Skype of telefoon

Heeft u maar weinig tijd en wilt u niet helemaal naar mijn praktijk toe komen? Geen probleem! Coaching is ook mogelijk per Skype of telefoon.


Psychologisch advies
 

Als u advies wilt over uw mentale gezondheid, dan kunt u een beroep doen op deze manier van werken. Samen werken we aan uw psychische en sociale ontwikkeling, waardoor uw gedrag op een positieve manier zal veranderen.

 

NLP Neuro Linguistisch Programmeren


“Lichaam, geest en ziel vormen samen één systeem”

 

Binnen de advies- en coachingsbranche is NLP een methode waarbij de wisselwerking tussen taal en denken geobserveerd en toegepast wordt. De methode is een soort gereedschapskist met technieken, methodes en houdingen die we kunnen inzetten om op doeltreffende wijze te communiceren met onszelf en anderen.

 

Wat kan deze methode voor u betekenen?

  • Het veranderen van ongewenste gedragspatronen
  • In plaats van een beperkende houding een nuttige houding krijgen
  • Het verbeteren van de communicatie met uzelf en anderen

 

NLP draait vooral om het verbeteren van de kwaliteit van uw eigen beleving, oftewel: zorgen dat u zich vaker goed en minder vaak slecht zult voelen. Het ontstaan van een probleem is minder belangrijk dan het vinden van een oplossing, zodat het eigen welzijn en het welzijn van de mensen om u heen verbetert.

 

Als iets niet werkt, moet je iets anders proberen!”

 

EMDR- Eye Movement Desensitization and Reprocessing

Desensibilisatie en wederopbouw van de oogbeweging EMDR is een behandelmethode van Francine Shapiro, die in de VS is ontwikkeld. Hij wordt met name toegepast bij mensen met een posttraumatische stressstoornis.

 

Doorgaans verwerkt ons brein gebeurtenissen zelfstandig en slaat het deze op in het onderbewustzijn. Negatieve of traumatische gebeurtenissen kunnen echter psychische verwondingen achterlaten. Dit kan leiden tot alle denkbare stoornissen, angsten en blokkades. 

 

Deze kunnen met EMDR ontdekt, verwerkt en geïntegreerd worden. Door middel van bilaterale stimulatie worden beide hersenhelften met betrekking tot de gebeurtenis geactiveerd en gesynchroniseerd.